ugeDatoFMProgramLyt til indslag
18/1 

 

Prædiketeksten til sidste søndag efter Hellig 3 Konger fra 2 tekstrække fra evangelisten Johannes 12,23-33
”Timen er kommet” sagde Jesus og videre: ”da Menneskesønnen skal herliggøres.” Så lød der en røst fra himlen, som folk troede var et tordenskrald. Jesus blev herliggjort ved sin død og opstandelse.

 

 

18/1 

FRIKVARTER 18.01.2018
Flygtningeproblemer er kommet for at blive og vi i Danmark må tage vores andel for at hjælpe nogle af disse ulykkelige menneskers flugt fra krig og hungersnød. Her er det pastor Leif Bork Hansen og læge psykiater Bente Richs, der belyser dette emne.

18/1 

 

 

                    KNR: Pastor Thomas Stoor
Hvordan er det at være præst i en udlandskirke i København? I et interview med Thomas Stoor får vi noget at vide om, hvad han laver og hvorfor han er præst i Svenska Gustafskyrkan ved Østerport Station. Selv om han voksede op i en familie, der ikke var aktivt kirkelig, blev han draget til en kirke allerede som en lille 6-årig dreng. Her sad han uden sin familie og tog del i gudstjenesten.

18/1 

 

 

NYTÅRSKUR PÅ HVIDOVRE RÅDHUS
Vi hører om Hvidovres status og fremtidsudsigter. Så gives der en udmærkelse i form af en raket til en virksomhed, der på en særlig måde har gjort sig gældende her i kommunen. Der var mange gæster og vi fik udtalelser fra nogle af dem.

11/1 

 

 

Prædiketeksten til 2. søndag efter Hellig 3 Konger fra 2 tekstrække fra evangelisten Johannes 4,5-26
Vi hører om den samaritanske kvinde, der fra byen Sykar kom ud til brønden for at hente vand. Der mødte hun Jesus, som hun og byens indbyggere kom til tro på. 

11/1 

 

DOKTOR LUKAS 5,5-13
Afsnittene handler om Peters fiskefangst og helbredelsen af en spedalsk.

 

 

11/1 

FRIKVARTER 11.01.2018
Det var en forfærdelig begivenhed, der ramta familien Kofod Svendsen, så at glæde sig kunne tyde på endnu et krav. Inger Margrethe fortæller om sine følelser.

4/1 

 

Prædiketeksten til 1. søndag efter Hellig 3 Konger fra 2 tekstrække fra evangelisten Markus 10,13-16
Der prædikes om Jesus, der velsigner de små børn, der kommer til ham. Datiden anså små børn for mindre værdifulde, indtil de blev voksne, men Jesus skærer igennem og siger, at børnene har stor værdi i Guds rige.

 

 

4/1 

 

DOKTOR LUKAS 4,31-5,4
Afsnittene handler om helbredelsen af manden med den urene ånd. Helbredelsen gjaldt også andre, blandt andet Peters svigermor. Jesus forkynder fredens evangelium og sidst får vi noget af Peters fiskefangst.

 

 

 

 

4/1 

FRIKVARTER 04.01.2018
Vi hører her om Rigmor Greisen, der er 90 år, se tilbage på sit liv, der efter realeksamen begyndte i Kjøbenhavns Handelsbank. Da hun gik på pension arbejdede hun som frivillig i vores nærradio. Hun har en levende tro på Guds omsorg.

29/12 

                    

 

KN: Et langt liv
I et interview med en mand, der er 83 år får indblik i noget af hans skiftende liv. Først som dæksdreng på en båd, der færdedes til forskellige havne. Senere finder vi ham i marinen for til sidst som journalist med ture til Østtyskland.

28/12 

Prædiketeksten til Nytårsaften er fra 2 tekstrække fra evangelisten Matthæus 2,13-23
Der prædikes om Jesus, der kalder sine disciple. Senere sad Jesus til bords hos Matthæus, hvor mange toldere og syndere var tilstede. Til slut noget om fastereglerne. 

28/12 

 

 

DOKTOR LUKAS 4,16-30
Afsnittet handler om Jesu besøg i Nazarets synagoge. Teksten lød om, at Herrens ånd er over mig, fordi han har salvet mig. Han har sendt mig for at bringe godt budskab til fattige.

28/12 

FRIKVARTER 28.12.2017
Vi hører her om Guds velsignelse til sit folk Israel. Efter Jesu død og opstandelse og efter pinsen er Gud udvælgelse for sin velsignelse udbredt til alle mennesker til enhver tid. Når vi i tro og tillid giver os hen til Gud, er vi tilgivet og sikret en plads i de evige boliger. Så taler vi om Hellig tre konger, hvor de vise mænd fra Østerland kom til Betlehem for at tilbede den nyfødte kongesøn. De havde gaver med sig og blev vældig glade.

21/12 

Prædiketeksten til Juleaften efter 2 tekstrække fra Lukas A og B fra Matthæus.
Der prædikes over juleevangeliet fra såvel Lukas- som Matthæus evangeliet. Henholdsvis A og B. 

21/12 

Prædiketeksten til Juleaften efter 2 tekstrække fra Lukas A og B fra Matthæus.
Der prædikes over juleevangeliet fra såvel Lukas- som Matthæus evangeliet. Henholdsvis A og B. 

21/12 

FRIKVARTER 21.12.2017
Undtagelsesvis er den 24. december søndag, så her har vi 2 prædiketekster til vores rådighed. Først er der den mest almindelige fra Lukas evangeliet. Herefter bringes prædiketeksten fra Matthæus evangeliet.

14/12 

                    

 

Prædiketeksten til 3. søndag i advent efter 2 tekstrække fra Lukas 1,67-80
Der prædikes over Zakarias’ lovsang. Den handler om Guds barmhjertighed og glæde over sønnen Johannes. 

14/12 

 

DOKTOR LUKAS 3,23-4,2
Afsnittet handler om Jesu stamtavle, der går tilbage til Gud. Herefter begynder vi på Jesu fristelse i ørkenen.

 

 

 

14/12 

FRIKVARTER 14. 12.2017
Vi hører her Erik Nielsen, der taler ud fra Johannes evangeliets 1. kapitel.